Långkokt nötkött med tomater

grytaköttlångkok
Långkokt nötkött med tomater

En härligt värmande gryta med nästan indiska smaker.

 personer
ca 90 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 1/2 st purjolök i bitar, skala 6 klyftor vitlök och skär upp 6 skivor ingefära.

  2. Skär 550 g nötkött i bitar.

  3. Koka upp 8 dl vatten och häll ner köttet.

  4. Låt koka några minuter och häll av i ett durkslag.

  5. Hetta upp 2 msk matolja i en rejäl gryta och fräs 1 tsk hel kardemumma, 2 tsk sichuanpeppar, 1 st stjärnanis och 1 st kanelstång tills du kan känna hur det doftar härligt.

  6. Häll ner purjölöken, vitlöken och ingefäran och låt dem svettas.

  7. Rör ner köttet.

  8. Tillsätt 1 msk kinesiskt matlagningsvin och 2 msk ljus soja.

  9. Häll över uppkokat vatten och koka under lock på medelvärme i 50 minuter.

  10. Tärna under tiden 860 g tomater och blanda ner dessa. Låt fortsätta koka tills tomaterna nästan lösts upp.

  11. Smaka av med 1 tsk salt.

  12. Servera med ris.

← Till alla recept