Chilikycklingwok

fågelfestligtvardagsmat
Chilikycklingwok

Det här är en färgsprakande och välsmakande kycklingrätt. "Chili bean sauce" är en sås som är ganska stark. Den kan finnas i den asiatiska avdelningen i en välsorterad livsmedelsbutik. Hittar du ingen sådan kan du få hetta med hjälp av sambal oelek som du kan köpa i nästan vilken affär som helst.

 personer
ca 35 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 600 g kycklingfilér i tärningar (1x1cm) och lägg i en skål.

  2. Tillsätt 1 msk kinesiskt matlagningsvin.

  3. Tillsätt 1 msk majsstärkelse och rör runt. Låt marinera i 5 minuter.

  4. Skiva 6 cm purjolök i centimetertjocka skivor.

  5. Tärna 3 st paprikor.

  6. Hetta upp 1/2 dl matolja i en wok eller stekpanna.

  7. Häll försiktigt ned kycklingen i den heta oljan.

  8. Woka i 5-10 minuter tills den är vit runtom. Lägg åt sidan men låt så mycket som du kan av oljan ligga kvar.

  9. Lägg ner purjolök och 3 st torkade chilifrukter och fräs i någon minut.

  10. Dämpa värmen till medel, tillsätt 2 msk chili bean sauce och fräs ytterligare en minut.

  11. Tillsätt kycklingen och rör runt. Öka värmen.

  12. Addera 1 tsk socker, 1 msk ljus soja, 2 msk risvinäger och rör runt. Woka i 3 minuter.

  13. Rör ner den hackade paprikan.

  14. Smaksätt med 2 krm salt och woka 2 minuter. Servera med ris.

← Till alla recept