Zucchinipannkakor
- förenklad kinesiska: 西葫芦饼
- pinyin:
Det här är ett recept som vi ofta gör om sommrarna när våra zucchiniplantor fullkompligt exploderar med frukt. Man kan använda både gul och grön zucchini. River man zucchinin fint och bara använder gul zucchini ser pannkakorna nästan ut som vanliga pannkakor.
Passar bra att äta tillsammans med risgröt. Man kan äta det som frukost eller enkel lunch.
Ingredienser
- 2 st zucchinier
- 2 st salladslökar
- 2 st ägg
- 1/2 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
Dressing
- 1 msk ljus soja
- 2 msk risvinäger
- 1 klyfta vitlök
Tillagning
Riv all 2 st zucchinier grovt eller fint för hand eller med en matberedare. Lägg i en stor skål.
Hacka 2 st salladslökar och lägg i skålen.
Knäck i 2 st ägg och blanda.
Häll ner 2 dl vetemjöl.
Salta (1/2 tsk).
Blanda väl och låt stå några minuter.
Blanda den 1 msk ljus soja och 2 msk risvinäger i en skål, pressa ned 1 klyfta vitlök.
Stek pannkakorna i en väloljad stekpanna på medelstark värme cirka 3 min på varje sida. Du kan vända flera gånger. Servera med dressingen.