Wokad spetskål
- förenklad kinesiska: 炒圆白菜
- pinyin:
Sichuanpeppar ger en kittlande, lite bedövande känsla i munnen. Det är en smak som är så viktig i kinesisk matlagning att den har ett eget ord: 'má'. Använd mer chili om du vill ha en hetare rätt.
Ingredienser
- 330 g spetskål
- 1 msk sichuanpeppar
- 2 st torkade chilifrukter
- 1 msk matolja
- 1/2 tsk salt
Tillagning
Riv 330 g spetskål i mumsbitar.
Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna. Häll ner 1 msk sichuanpeppar. Rör runt tills de ändrar färg. Släng sichuanpepparen men behåll olja i panna.
Stek 2 st torkade chilifrukter i samma olja ungefär 15-20 sekunder.
Häll ner kålen i pannan, och woka i 5-8 minuter. Var försiktig så att kålen inte bränns.
Tillsätt 1/2 tsk salt och rör runt snabbt.
Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.