Wokad paprika med ägg
- förenklad kinesiska: 青椒炒鸡蛋
- pinyin:
Väldigt vanlig husmanskost i Kina. Snabbt, enkelt och gott. Traditionellt så används grön paprika till den här rätten men du kan välja den du känner för :)
Tillagning
Skölj 2 st paprikor och skär, eller riv den i bitar.
Skär 3 cm purjolök i bitar.
Vispa sönder 4 st ägg i en skål.
Rör i hälften av saltet (1/2 tsk) i äggen.
Hetta upp hälften av oljan (1 1/2 msk) ordentligt. Häll sedan ner äggen och låt dem svälla. Rör runt då och då så det blir mumsbitar.
Lägg tillbaka de wokade äggen i skålen.
Hetta upp resten av oljan (1 1/2 msk) och fräs purjolöken.
Tillsätt paprikan och woka några minuter.
Häll tillbaka äggen och blanda.
Smaksätt med 1 msk kinesiskt matlagningsvin (om du har) och resten av saltet (1/2 tsk). Servera med ris.