Torrstekta brytbönor
- förenklad kinesiska: 干煸豇豆
- pinyin:
Jag älskar den här rätten! Den är så enkel att göra och innehåller så mycket smak. Anledningen till att rätten kallas "torrstekt" är att det är viktigt att steka bönorna tills vätskan försvinner och bönorna blir lite rynkiga. Du kan använda antingen frysta eller färska bönor. Du måste inte tina frysta bönor i förväg men om de inte är tinade måste de stekas lite längre. Gillar du hetta så ta mer chili. En annan variant är att ha med lite tärnad bacon, eller fläsk som du låtit marinera i lite ljus soja.
Tillagning
Grovhacka 6 klyftor vitlök och 4 skivor ingefära. Använder du färsk chili så skiva den.
Hetta upp 2 msk matolja i en wok- eller stekpanna och fräs vitlöken, ingefäran och 2 st torkade chilifrukter.
Tillsätt 400 g brytbönor och rör runt kontinuerligt medan du wokar.
Häll ner 1 msk ljus soja, 1 krm salt och 1/2 tsk socker och woka 5 minuter.
Fortsätt woka, i ytterligare 5 minuter, tills vätskan försvunnit och bönorna blivit lite rynkiga på ytan.
Servera som tillbehör till varmrätt tillsammans med ris.