Sötsur spetskål

snabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Sötsur spetskål

Det här är en vanlig husmanskosträtt. Du kan byta ut spetskål mot vitkål. Välj helst färsk vitkål om det finns. Rätten är lite stark men det är bara att minska mängden chili om du vill.

 personer
ca 15 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Riv 500 g spetskål i små bitar.

  2. Blanda 1 msk ljus soja, 1 msk socker, 2 msk risvinäger och 1 krm vitpeppar i en kopp och ställ åt sidan.

  3. Strimla 1 st salladslök och 3 skivor ingefära.

  4. Hetta upp 2 msk matolja i en wokpanna, när oljan är het, lägg i 4 st torkade chilifrukter.

  5. När chilin börjar ändra färg lägg i salladslöken, ingefäran och woka i ungefär 10 sekunder.

  6. Lägg i den rivna spetskålen och woka i 3-5 minuter.

  7. Häll över såsen och woka ytterligare 1 minut.

  8. Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter.

← Till alla recept