Sötsur spetskål
- förenklad kinesiska: 糖醋圆白菜
- pinyin:
Det här är en vanlig husmanskosträtt. Du kan byta ut spetskål mot vitkål. Välj helst färsk vitkål om det finns. Rätten är lite stark men det är bara att minska mängden chili om du vill.
Ingredienser
- 500 g spetskåleller vitkål
- 1 msk ljus soja
- 1 msk socker
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk risvinäger
- 4 st torkade chilifrukter
- 1 st salladslök
- 3 skivor ingefära
- 2 msk matolja
Tillagning
Riv 500 g spetskål i små bitar.
Blanda 1 msk ljus soja, 1 msk socker, 2 msk risvinäger och 1 krm vitpeppar i en kopp och ställ åt sidan.
Strimla 1 st salladslök och 3 skivor ingefära.
Hetta upp 2 msk matolja i en wokpanna, när oljan är het, lägg i 4 st torkade chilifrukter.
När chilin börjar ändra färg lägg i salladslöken, ingefäran och woka i ungefär 10 sekunder.
Lägg i den rivna spetskålen och woka i 3-5 minuter.
Häll över såsen och woka ytterligare 1 minut.
Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter.