Sauterad lammfilé med purjolök

köttvardagsmat
Sauterad lammfilé med purjolök

Den här rätten är en muslimsk rätt och är populär i Peking. Oljan måste vara väldigt varm och att sautera snabbt är viktigt för att köttet ska bli mört och saftigt samt för att purjolöken ska behålla lite av sin spänst.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva 500 g lammfilé i tunna skivor, ca 2 mm tjocka. Marinera med 2 msk ljus soja, 1 msk kinesiskt matlagningsvin, 1/2 tsk socker och 1 krm vitpeppar i 5 minuter.

  2. Strimla 1 st purjolök.

  3. Grovhacka 6 klyftor vitlök.

  4. Hetta upp matolja i en wok- eller stekpanna och sautera lammköttet tills det ändrar färg.

  5. Tillsätt den strimlade purjolöken, och rör runt i 15 sekunder.

  6. Lägg i den hackade vitlöken.

  7. Häll över 1 msk risvinäger och smaka av med salt. Rör runt i 15 sekunder.

  8. Servera med ris och gärna någon grönsaksrätt.

← Till alla recept