Bräserad aubergine och tomat

tillbehörvardagsmatvegetariskt
Bräserad aubergine och tomat

Den här rätten vinner inga pris för sitt utseende men den smakar desto bättre! En väldigt vanlig kinesisk husmanskosträtt. Gör rätten vegetarisk genom att använda vegetarisk ostronsås.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 2 st auberginer i fingerstora stavar genom att först skära auberginen i sneda skivor och sedan skära skivorna i stavar. Lägg i en stor bunke med vatten och tryck ner auberginen under ytan.

  2. Hacka 4 st tomater, strimla 5 cm purjolök och 4 skivor ingefära och grovhacka 2 klyftor vitlök.

  3. Krama ur lite av vattnet ur auberginen och fräs den sedan i 2 msk matolja under lock tills den blir mjuk (ungefär 8 minuter). Använd ganska hög värme och rör runt då och då. Lägg över i en skål.

  4. I samma panna häll ner den hackade tomaten och fräs under lock tills den fått en marmeladlik konsistens (ungefär 5 minuter). Smaksätt med 2 msk ljus soja.

  5. Rör ner purjolöken, ingefäran, vitlöken och 1 msk ostronsås.

  6. Smaka av med 1 tsk socker. Beroende på vad du gillar och hur söta/sura tomaterna är kan det behövas lite, mycket eller inget alls!

  7. Häll ner auberginen och låt koka ihop någon minut.

  8. Servera med någon annan rätt och ris.

← Till alla recept