Wokade vitlöksgroddar med fläsk
- förenklad kinesiska: 蒜苗炒肉
- pinyin:
Den här rätten är enkel och god. Vitlöksgroddar har en mild, söt löksmak och används ofta tillsammans med fläskkött i kinesisk matlagning. Det går att köpa i till exempel Oriental Supermarket vid Hötorget i Stockholm. Om du inte kan få tag på vitlöksgroddar kan du använda brytbönor.
Ingredienser
- 400 g vitlöksgroddar
- 400 g fläskfilé
- 2 msk ljus soja
- 1 msk majsstärkelse
- 3 krm salt
- 2 msk matolja
Tillagning
Skär 400 g fläskfilé i 5 mm tjocka skivor och strimla dessa.
Lägg köttet i en skål, och häll över 2 msk ljus soja och rör runt.
Blanda ner 1 msk majsstärkelse och rör runt. Låt marinera ca 5 minuter.
Skär 400 g vitlöksgroddar i 3 cm långa bitar
Hetta upp 2 msk matolja i en wok- eller stekpanna. Woka den marinerade fläskfilén i 3 minuter.
Häll ner vitlöksgroddarna och woka ca 8 minuter till.
Tillsätt 3 krm salt och blanda snabbt.
Servera med ris och ytterligare någon grönsaksrätt.