Wokad broccoli med vitlök
- förenklad kinesiska: 蒜蓉西兰花
- pinyin:

Broccoli får en underbar grön färg när den kokas. Koka den bara inte för länge eftersom den då förlorar sin spänst. Broccoli smakar utmärkt tillsammans med vitlök. Den här rätten passar som tillbehör till kötträtter eller så kan du woka den tillsammans med räkor som en egen rätt.
Uppläggningen på bilden är gjord genom klä en skål med de wokade buketterna och sedan vända skålen upp och ned på en tallrik.
Tillagning
Skär 500 g broccoli i små buketter.
Hacka 8 klyftor vitlök.
Koka upp vatten med några droppar olja och lite salt och koka broccolin i 1 minut. Ta upp och låt rinna av i en sil eller durkslag.
Hetta upp 1 msk matolja och fräs vitlöken några sekunder tills du känner doften.
Häll ner broccolin och woka i 3 minuter, smaka av med 1/3 tsk salt och dekorera eventuellt med 1/4 st morot.
Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.