Spenat och ägg
- förenklad kinesiska: 菠菜炒蛋
- pinyin:

Om du inte hittar kinesisk spenat kan du använda vanlig bladspenat. Kinesisk spenat är mycket större än vanlig bladspenat och framförallt större än babyspenat. Att först koka spenaten i vatten är ett viktigt steg för att minska mängden nitrat och oxalsyra. Det förbättrar också rättens smak.
Tillagning
Klipp bort rötterna från 500 g kinesisk spenat med sax. Skölj ordentligt.
Hacka spenaten i 3 cm långa bitar.
Grovhacka 3 klyftor vitlök och strimla 3 skivor ingefära.
Vispa 3 st ägg med 2 krm salt.
Koka upp vatten i en kastrull och koka spenaten i ca 2 minuter. Häll av spenaten i durkslag och ställ åt sidan.
Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna tills oljan krusar sig eller börjar ryka. Häll ner äggsmeten, vänta i 10-20 sekunder och rör sedan tills blandningen stelnat. Det tar ca 1 minut. Lägg sedan i en skål.
Hetta upp 1 msk matolja i pannan och fräs vitlöken och ingefäran.
Addera kokt spenat och woka snabbt.
Blanda ner stekt ägg.
Tillsätt 4 krm salt och 1/2 tsk sesamolja och rör runt snabbt.
Servera med ris.