Revben-soppa med majs
- förenklad kinesiska: 玉米排骨汤
- pinyin:

Soppan får god smak från både köttet och majsen. Revbenen blir möra och majsen gör rätten lite söt. I Kina äter man även brosket på revbenen, något som min pojkvän har fått vänja sig vid :)
Ingredienser
- 1 kg revben
- 2 st majskolvar
- 1 st morot (valfritt)
- 8 cm purjolök
- 5 skivor ingefära
- 2 msk kinesiskt matlagningsvin (valfritt)eller torr sherry
- 2 tsk salt
Tillagning
Hacka 1 kg revben i kortare bitar med en rejäl köttkniv. Dela med hand och kniv.
Lägg köttet i en stor kastull och täck med vatten. Koka i 5 minuter tills det skummar.
Häll av vatten genom durkslag för att få bort skummet.
Lägg revbenen, tillsammans med 8 cm purjolök och 5 skivor ingefära, i en ren kastrull.
Tillsätt 2 msk kinesiskt matlagningsvin.
Täck köttet med vatten och koka upp. Sänk värmen till medium och koka under lock i 30 minuter.
Hacka under tiden 2 st majskolvar i stora bitar och 1 st morot i något mindre.
Efter 30 minuter, häll ner majsen och moroten och koka under lock i ytterligare 15 minuter.
Tillsätt 2 tsk salt och rör runt.
Servera med ris.