Pinjenötter och majs

enkeltklassikervardagsmatvegetariskt
Pinjenötter och majs

Den här rätten kommer från norra Kina där majs och pinjenötter produceras rikligt. Den smaker sött av majsen och de rostade pinjenötterna passar perfekt till. Pinjenötter är fröna från pinjeträdets kottar.

 personer
ca 25 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Rosta 75 g pinjenötter i en torr panna tills de blir gyllene. Lägg åt sidan på en tallrik och låt svalna.

  2. Hacka 1/2 st morot i bitar små som majskorn (2 pkt).

  3. Skär 1 st salladslök i lika små bitar.

  4. Hacka även 1 st grön paprika i små bitar.

  5. Häll ner majs i durkslag så vätskan rinner ut.

  6. Hetta upp olja i stekpannan, fräs salladslök och morot i 15 sekunder.

  7. Häll ner majs och rör runt i 3 minuter.

  8. Häll ner paprika och rör runt i 1 minut.

  9. Tillsätt 2 krm salt.

  10. Häll ner rostade pinjenötter och rör runt snabbt. Servera med ris.

← Till alla recept