Nudelsoppa med ägg
- förenklad kinesiska: 鸡蛋面
- pinyin:
Nudelsoppa gjord på god buljong är en underbar helgfrukost! Speciellt på hösten och vintern är det skönt att äta något varmt på morgonen.
Tillagning
Strimla 1/2 st morot och skiva 1 klyfta vitlök.
Hetta upp 1 msk matolja i stekpanna och fräs vitlöken i 10 sekunder.
Woka morot i 5 minuter och tillsätt sedan 1 krm salt.
Koka upp 6 dl vatten men dämpa sedan så vattnet inte bubblar. Knäck i 1 st ägg. Vänta 2 minuter innan du rör runt så att inget ägg fastnar på botten.
Häll ner 1/2 tärning hönsbuljong i kastrullen.
Lägg i 65 g äggnudlar och koka enligt instruktionerna på förpackningen. Du kan öka värmen medan du kokar äggnudlarna och röra med pinnar. Var försiktig så inte ägget går sönder.
Servera nudlarna på botten av en djup skål. Häll över soppa. Lägg ägg och morot på toppen. Ät med pinnar.