Tomat och biffsoppa

grytaköttlångkoksoppa
Tomat och biffsoppa

Den här soppan har en lätt sötsur smak tack vara tomaten. Det är en underbar rätt på vintern när det är kallt. I Kina är det vanligt att äta soppa tillsammans med ris i en separat skål. Pröva det för en extra matig känsla.

 personer
ca 80 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 540 g nötkött i grytbitar.

  2. Hacka 2 st gula lökar grovt.

  3. Hacka 1400 g tomater grovt.

  4. Lägg köttet i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills det skummar rejält och häll sedan av vattnet.

  5. Rengör kastrullen och lägg tillbaka köttet med lök och tomat. Tillsätt 4 msk ketchup.

  6. Häll ner 1 l vatten och koka upp på hög värme. Dämpa och låt koka i 60 minuter.

  7. Smaka av med 2 1/2 tsk salt.

  8. Servera med ris

← Till alla recept