Tomat och biffsoppa
- förenklad kinesiska: 西红柿牛肉汤
- pinyin:
Den här soppan har en lätt sötsur smak tack vara tomaten. Det är en underbar rätt på vintern när det är kallt. I Kina är det vanligt att äta soppa tillsammans med ris i en separat skål. Pröva det för en extra matig känsla.
Tillagning
Skär 540 g nötkött i grytbitar.
Hacka 2 st gula lökar grovt.
Hacka 1400 g tomater grovt.
Lägg köttet i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills det skummar rejält och häll sedan av vattnet.
Rengör kastrullen och lägg tillbaka köttet med lök och tomat. Tillsätt 4 msk ketchup.
Häll ner 1 l vatten och koka upp på hög värme. Dämpa och låt koka i 60 minuter.
Smaka av med 2 1/2 tsk salt.
Servera med ris