Nudelsoppa med nötkött

enkeltfrukostköttsnabbt
Nudelsoppa med nötkött

Det här är en perfekt rätt att göra med resterna från någon av grytorna eller buljongen från hönssoppa. Får du lite över från någon av dem så kan det bli en perfekt kinesisk frukost dagen efter. Rätten på bilderna är från en currygryta som liknar långkokt nötkött med potatis.

Du kan variera receptet med andra grönsaker om du vill men då måste du anpassa koktiden på slutet. Vill du ha hårdkokta ägg så vänd på steg tre och fyra dvs. börja pochera äggen innan du lägger ner nudlarna.

Är du sugen men har inga rester så testa nudelsoppa med ägg

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Strimla 3 blad svartkål (eller andra gröna blad).

  2. Koka upp 4 dl grytspad. Späd eventuellt med vatten och smaka av med salt.

  3. Lägg ner 140 g nudlar och koka dem någon minut.

  4. Kläck försiktigt 2 st ägg ner i kastrullen eller knäck dem, ett och ett, först ner i en liten skål och häll ner dem från skålen.

  5. Låt koka under lock några minuter.

  6. Blanda i de strimlade bladen och låt dem bli mjuka.

  7. Servera genast i en skål.

← Till alla recept