Konserverad fisk med romansallad
- förenklad kinesiska: 豆豉鲮鱼油麦菜
- pinyin:

Det här är en perfekt snabbrätt. Den blir klar medan riset kokar. Den konserverade fisken får du bara tag på i asiatiska affärer men du kan å andra sidan se till att alltid ha en hemma. Smaken är väldigt karaktäristisk så se till att pröva rätten en gång innan du köper på dig ett lager :) I burken finns förutom fisk även svarta bönor, kryddor, salt och olja och du behöver därför inte tillsätta några andra kryddor själv.
Ingredienser
- 1 burk konserverad fisk
- 1/2 msk matolja (valfritt)
- 1 st romansallad
Tillagning
Skölj och skär 1 st romansallad grovt.
Hetta upp 1 burk konserverad fisk i en wok- eller stekpanna. Tillsätt 1/2 msk matolja om du tycker det behövs.
Låt fisken fräsa under några minuter
Tillsätt den hackade romansalladen och woka ytterligare några minuter.
Servera med ris.